Abort.bg - Истината за абортите

Цена на аборт през 2024 г. Дали цените и парите са най-важни?

Всяка жена, която вече е преценила, че прекъсване на бременност по желание е отговор за нейната ситуация при нежелана бременност, търси вариант да направи едновременно евтин и сигурен метод за аборт.

Съществува ли обаче такъв и има ли клиника или болница, в която може да се направи напълно безопасен аборт?

Цена на аборт в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Евтин и сигурен аборт.

Всеки, използващ Интернет, може лесно да открие с едно бързо търсене, че цената на аборта в България през 2024 г. варира от 200 до 500 лв. в различните болнични заведения, без допълнителните разходи за прегледи, антибиотици и т.н. Плащането за аборта обаче не може да гарантира желания резултат или продължителността на избраната манипулация, а още по-малко да определи евентуалните последствията от аборта в бъдеще.

Колко струва един аборт през 2024 г. в български лева не е най-важният въпрос, на който трябва да се отговори, когато се търси бърз и евтин аборт.  Най-важните въпроси, чиято цена реално няма как да се изчисли, са тези за:

Вижте какво се случва при един аборт с ембриона чрез снимки или видео клипове от такива процедури, за да сте наясно и да не се самозалъгвате, че това, което една жена премахва от утробата си, е просто “нещо” или “купчина клетки”.

Въпреки, че през последните години някои лекари масово налагат мнение (може би движени от комерсиалните си подбуди?), че изкуственият аборт е винаги успешен, безопасен и без усложнения, фактите показват съвсем друго – съществува реален риск за здравето на жената. Такива са евентуалните инфекции, кръвоизливи, необходимост от допълнителна оперативна намеса, последващо безплодие, психически проблеми и др.

Населеното място, в което се извършва аборта – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе или друг голям град – и ползването на услугите на „добър“ хирург-гинеколог*, който ще извърши абортирането, също няма голямо значение за избора, въпреки че някои гинеколози твърдят, че са по-опитни и допускат по-малко грешки. Ако в следствие на процедурата жената повече не може да има деца в бъдеще или развие сериозна инфекция, или ако последват депресия или други психически проблеми, тези специалисти няма да поемат отговорност за това – целият риск се поема от бременната.

В България се използват основно два метода за аборт, които могат да се правят в държавна/общинска болница или в частна клиника. В първите 12 седмици най-масово се използва метода “Аспирационен кюретаж” (още наричан вакуум-аспирация, абразио с вакуум или изсмукване с вакуум помпа). След 12 седмици, при „аборт по медицински показания“, обикновено се използва метода „Дилатация и евакуация“. И в двата случая могат да възникнат множество усложнения, както поради пълната или местната упойка, така и при самото отстраняване на плода от матката на майката, и след това.

След като разгледате всички аргументи за това колко струва един аборт, не само като сума пари, а и като вземане на решение, от което се носят последствията цял живот, можете да прецените дали цената за аборт е приемлива или е прекалено висока. Разбира се, според нас от Сдружение “Избор за живот”, цената за спасяване на един невинен живот винаги е по-приемлива от цената за погубването на такъв.

 

Спасете бебето си от аборт!

Ако сте бременна и не искате да направите аборт, но имате нужда от подкрепа, свържете се с нас!

Чрез разговор и практична помощ от наши съмишленици, и чрез членовете на групата Помощ за затруднени родители, ние можем да помогнем за осигуряване на всичко за бебето Ви!

Споделете с приятели!

* „Добър“ в правенето на аборти, би трябвало да означава, че при изсмукването/изстъргването на матката има по-малка вероятност да допусне грешка. Попитайте гинекологът, който ще ви прави аборт, дали някога в практиката му на абортиращ „лекар” се е случвало да има перфорация на матка по време на аборт и колко пъти (а други усложнения?). Нека Ви отговори честно.

** Не е ли странно, че места, където се правят аборти срещу заплащане и реално се отнемат човешки живот, често се наричат „Майчин дом“?