Abort.bg - Истината за абортите

Предизвикано помятане

“Предизвикано помятане”* е метод за аборт, който се използва от 13-та до 22-ра гестационна седмица. Той не е официално разрешен1 в България и при прилагането му се приемат лекарствени средства, които не са одобрени специално за тази цел.

Според българското законодателство, бебетата родени и починали до 22-ра гестационна седмица се водят спонтанен аборт (помятане), а след нея – до 37-ма гестационна седмица – преждевременно раждане.

Начин на извършване

Майката приема специални химически вещества под формата на таблетка или инжекция. След няколко часа те предизвикват контракции и последващ “спонтанен” аборт/помятане. Обикновено изхвърленото от утробата бебе, макар и малко, все още е живо и трябва да се убие или да се изчака само да умре. Химическите аборти са сериозен риск за здравето на майката и могат да доведат до инфаркт, силен кръвоизлив, непълен или неуспешен аборт или други усложнения, поради които може да се наложи допълнителна оперативна намеса.

Спасете бебето си от аборт!

Ако сте бременна и не искате да направите аборт, но имате нужда от подкрепа, свържете се с нас!

Чрез разговор и практична помощ от наши съмишленици, и чрез членовете на групата Помощ за затруднени родители, ние можем да помогнем за осигуряване на всичко за бебето Ви!

Споделете с приятели!

Вижте нашата страница с описание на всички методи за аборт!

В наименованието на метода използваме думата “помятане”, въпреки че тя е по-скоро разговорна и не е официално приета като медицински термин. От друга страна, да се говори за “спонтанен аборт”, когато абортът е бил умишлено предизвикан, е неправилно. Ако нещо е предизвикано, то не е спонтанно.

1 Законoвото разрешение за извършване на аборт до определена седмица от развитието на плода не означава задължително, че абортът е морално допустим или приемлив подход за справяне с нежеланата бременност. Моралната страна на абортите е отделна тема, която не се разглежда конкретно на тази страница.