Abort.bg - Истината за абортите

Аргументи

Когато се говори за и против аборта, обикновено се изтъкват аргументи в две различни посоки:

  1. В защита на правото на детето на живот.
  2. В защита на правото на майката на личен избор.
Всъщност погледнато реално, в момента, в който се установи, че майката е бременна, вече е малко късно за нейния собствен независим избор. Тя е можела да го направи преди да забременее като се предпази от забременяване, използвайки различни контрацептивни средства или като се въздържа от необмислената сексуална връзка, която е довела до нежеланата бременност. Сега, обаче, в нея вече се е появил нов човешки живот – една нова личност, която е уникална в историята на човечеството и която повече никога няма да се повтори, ако бъде унищожена. Това е едно малко неродено бебе, което не е виновно на никого и за нищо, освен за това, че трябва да накара своята майка да вземе може би едно от най-важните решения в живота си – решение на живот и смърт за бебето в нея.

Когато една майка трябва да направи толкова важно решение, то тя трябва да има предвид поне следните аргументи:

Изборите, които човек прави в живота си обикновено са продиктувани повече от неговия морал, а не толкова от обстоятелствата. Различни хора в едни и същи ситуации постъпват по различен начин, водени от своите ценности и идеали в живота. Какво решение ще вземе една майка зависи от това кои аргументи ще приеме за правилни.

Спасете бебето си от аборт!

Ако сте бременна и не искате да направите аборт, но имате нужда от подкрепа, свържете се с нас!

Чрез разговор и практична помощ от наши съмишленици, и чрез членовете на групата Помощ за затруднени родители, ние можем да помогнем за осигуряване на всичко за бебето Ви!

Споделете с приятели!