Abort.bg - Истината за абортите

Аборт с хапче

“Аборт с хапче” е метод за аборт, който може да се срещне и под наименованието “Аборт с таблетки”, “Медикаментозен аборт” или “Химически/химичен аборт”. Той се извършва до 10-та гестационна седмица, но не е официално разрешен1 в България и при използването му се приемат медикаменти, които не са одобрени специално за тази цел.

Видео с обяснение на процедурата при метода "Аборт с хапче"

Начин на извършване

Приемат се специални химически вещества под формата на хапчета/таблетки (Mifepriston/Mифепристон/RU-486, Misoprostol/Мизопростол и други подобни), които убиват бебето и след това го изхвърлят навън. На практика, този метод на аборт представлява изкуствено предизвикване на помятане и върви с всички рискове за здравето на майката, които съществуват при такова.

Спасете бебето си от аборт!

Ако сте бременна и не искате да направите аборт, но имате нужда от подкрепа, свържете се с нас!

Чрез разговор и практична помощ от наши съмишленици, и чрез членовете на групата Помощ за затруднени родители, ние можем да помогнем за осигуряване на всичко за бебето Ви!

Споделете с приятели!

Вижте нашата страница с описание на всички методи за аборт!

1 Законoвото разрешение за извършване на аборт до определена седмица от развитието на плода не означава задължително, че абортът е морално допустим или приемлив подход за справяне с нежеланата бременност. Моралната страна на абортите е отделна тема, която не се разглежда конкретно на тази страница.