Abort.bg - Истината за абортите

Контрацепция

Контролът върху раждаемостта, още наричан семейно планиране, е свързан с методите или средствата, използвани за предпазване от забременяване, през определен период от човешкия живот. Планирането и подсигуряването на контролът върху раждаемостта се осъществява чрез различни форми на контрацепция (от contra conception – против зачеване).

Ние всички си мислим, че е по-скоро лесно да контролираме всяка част от нашето тяло и в случая по-конкретно нашите полови репродуктивни органи. Оказва се, обаче, че това не е точно така, и в края на краищата, в настоящия момент, до около половината от бременностите в България приключват с аборт, който е както отнемане на невинен чужд живот на детето, така и опасност за здравето на майката. Огромният брой възможности за защита и достъпността до различни видове контрацептиви дават на мнозина лъжливо чувство за сигурност и водят до увеличена сексуална активност извън брака, а в последствие до увеличаване на заразите с болести предавани по полов път, не малък брой изоставени самотни майки с деца без бащи или до аборти.

От гледна точка на християнския морал и ценностна система, използването на контрацептиви е допустимо, само когато не е застрашен животът на ембриона, а сексуалните взаимоотношения се възприемат за нормални единствено между съпруг и съпруга в рамките на семейството. Всеки сексуален акт извън брака се смята за рисков както за физическото здраве на мъжа и жената, така и за духовното и емоционалното им състояние.

Спасете бебето си от аборт!

Ако сте бременна и не искате да направите аборт, но имате нужда от подкрепа, свържете се с нас!

Чрез разговор и практична помощ от наши съмишленици, и чрез членовете на групата Помощ за затруднени родители, ние можем да помогнем за осигуряване на всичко за бебето Ви!

Споделете с приятели!