Abort.bg - Истината за абортите

Предизвикано мъртво раждане

“Предизвикано мъртво раждане” е метод за аборт, който се използва след 22-ра гестационна седмица. Той не е официално разрешен1 в България и при прилагането му се приемат медикаменти, които не са одобрени специално за тази цел.

Според българското законодателство, бебетата родени и починали до 22-ра гестационна седмица се водят спонтанен аборт (помятане), а след нея – до 37-ма гестационна седмица – преждевременно раждане.

Видео с обяснение на процедурата при метода "Предизвикано мъртво раждане"

Начин на извършване

Специални химически вещества се инжектират в самото бебе, което води до умъртвяването му. До 2-3 дни бебето се ражда мъртво.

Спасете бебето си от аборт!

Ако сте бременна и не искате да направите аборт, но имате нужда от подкрепа, свържете се с нас!

Чрез разговор и практична помощ от наши съмишленици, и чрез членовете на групата Помощ за затруднени родители, ние можем да помогнем за осигуряване на всичко за бебето Ви!

Споделете с приятели!

Вижте нашата страница с описание на всички методи за аборт!

1 Законoвото разрешение за извършване на аборт до определена седмица от развитието на плода не означава задължително, че абортът е морално допустим или приемлив подход за справяне с нежеланата бременност. Моралната страна на абортите е отделна тема, която не се разглежда конкретно на тази страница.